img_0060

”Jag hittade en guldgubbe som såg ut som ett troll. Syrran hittade ett gammalt ben. Tror det var från en kyckling.

Familjevisning
Häng med våra kunniga pedagoger på visning med familjen. Det tar 20-30 minuter, och avslutas med ”Arkeologiskolan”, där barnen får delta i en utgrävning av miniformat.
Visningen riktar sig till barn från c:a 5-12 år, men även yngre barn är välkomna. Medtag gärna oömma kläder efter väder då vi vistas utomhus.

Barnutställning och Guldgubbeverkstad
Vi har alltid igång vår ”Guldgubbeverkstad”, där barnen i alla åldrar med vuxens hjälp kan göra en egen figur i guld utifrån kopior av de äkta formarna som hittats i Uppåkras jord. På Uppåkra Arkeologiska Center arbetar Uppåkraskolan just nu med att ta fram en barnutställning.

Café Uppåkra
Vi har barnstolar, haklappar, plasttallrikar och plastbestick för de minsta.
Vi kan värma er medhavda barnmat i micro.
Det finns skötbord.

Sportlovet
21/2 

Påsklovet
11/4 9.30 -11.00
Generationsbygge på Medelpunkten i Staffanstorp! Vi skapar generationer av uppåkrabor i lera. Anmälan sker till sofia.winge@uppakra.se.

Höstlovet
31/10 och 3/11

Familjevisningar
Kl 14.00 följande datum

Juni:
17/6

Juli
1/7 , 8/7, 15/7, 22/7,  29/7

Augusti
5/8 , 12/8, 19/8, 26/8

Visning för föräldralediga
28/4 och 10/10 kl 10.15.
Följ med på visning om Uppåkra anpassad för barn i ålder för barnvagn eller bärsele (rekommenderad åler 0-1 år).
Visningen tar 40 minuter eller så länge barnen orkar! Vi avslutar med fika till en billig peng. Micro och barnstolar finns.
Visningen utgår från Uppåkra Arkeologiska Center, vita längan vid parkeringen bakom Uppåkra kyrka. Den här testomgången är det gratis inträde!
Gör gärna en intresseanmälan till sofia.winge@uppakra.se (men om det blir svårt att få ihop livspusslet har vi full förståelse för avhopp i sista minuten:)

Arkeologidagen 27/8
Mer information är att vänta. Uppåkradagen är flyttad till hösten, då vi håller ett större arrangemang på Uppåkraskolan i år.

Skördefest i Staffanstorp 9/9
Arkeologiskolan samt försäljning av böcker och souvenirer.

Kulturnatten 26/9 
Vi gästar MAX IV, mer information följer!

Uppåkradagen i oktober 2017
Den här gången gästar Uppåkra Uppåkraskolan! Från och med i år har Uppåkraskolan fornlämningen i Uppåkra som tema på skolan. Eleverna har olika spännande projekt igång som denna dag visas upp. det blir även föredrag och andra aktiviteter. Mer information om datum och om programmet väntar!

Utöver visningstider
Ladda ned appen Tidsmaskinen, och lyssna på sagan om mästersmeden Völund!

tidsresan-300x200Gör så här:
Ladda ned appen Tidsmaskinen i din SMARTA telefon (både Android och iOS fungerar).
Sök på volund, hämta hem slingan. Ställ dig på parkeringen intill Gamla prästgården i Uppåkra. Följ pilarna och vibrationerna i telefonen, och lyssna på vad arkeologerna har hittat i Uppåkra på egen hand.